Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de desembre de 2012 Sol i tranquilitat

divendres, 28 de desembre de 2012Fotografies: Ramon i Conxi

 Jornada tranquila i assolellada amb pocs núvols alts i menys vent que ahir. Les temperatures màximes han estat similars o una mica més altes que les d'ahir.
Les màximes han arribat als 13º o 14º al fons de les valls, al voltant dels 11º a mitja muntanya i entre 2º i 3º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -2º i 2º a les valls i entre -3º i -2º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP