Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 de desembre de 2012 Dia variable

dilluns, 3 de desembre de 2012
El dia ha estat variable, a primeres hores ha estat molt cobert a la part més nord on ha deixat febles precipitacions de neu i aigua, més tard s'ha anat asserenant i ha deixat el cel amb núvols prims, Cs, Ci ben enteranyinat a l'espera del front que creuarà demà. Les temperatures estan baixant a hores d'ara i ho fan de forma sostinguda de tal manera que s'estan donant les mínimes a hores d'ara en alguns llocs.

Les màximes han arribat als 15º a Sort, 14º a Rialp o 12º a Esterri d'Àneu, a la resta entre 5º i 9º i a alta muntanya han estat negatives amb valors al voltant de -1º. Les mínimes han estat entre -2º i 2º a les valls i al voltant de -3º a alta muntanya. Les quantitats recollides de precipitació més destacable ha estat a Certascan amb 13,2mm o a Bonaigua amb 7,2mm, a Planes 3.4mm i a Esterri 2,6mm.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP