Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de desembre de 2012 Fred i núvols

diumenge, 30 de desembre de 2012

El Tèsol a la sortida del sol aquest matí

Congestes de la Peülla

La estació orbital ISS al seu pas aquesta tarda per Esterri d'Àneu

Les Maladetes vistes des de Bagergue aquest matí


El dia ha estat ennuvolat amb algunes clarianes a la part més nord de la comarca i al vessant nord ha estat cobert tot el dia amb núvols que tapaven els cims, més al sud ha estat més serè. La sensació ha sigut de més fred que els darrers dies donat que el vent encara que feble tallava la pell.
Les temperatures s'han quedat més curtes que les d'ahir, amb màximes que s'han quedat als 10º al fons de les valls i entre 4,7º i 7º a mitja muntanya. A alta muntanya tant les màximes com les mínimes han estat negatives tot el dia, amb valors màxims de -3ºC.
Les mínimes han estat negatives arreu amb valors entre -2º i 0º a les valls i entre -6º i -4º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP