Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de desembre de 2012 Vent, neu i fred

dimarts, 4 de desembre de 2012La jornada d'avui ha estat dominada pel vent fort que ha bufat per terres tarragonines deixant al matí alguns lenticulars al cel i que durant tot el dia les rafegues fortes han fet que els cels acabessin força serens. Al pirineu en canvi ha estat nevant al nord del Pallars i Val d'Aran, els cm. es van acumular poc a poc deixant gruixos suficients per a la pràctica d'esports d'hivern. Avui ha fet més fred augmentat per la sensació de vent i a hores d'ara hi han temperatures baixes arreu del Pallars, a alta muntanya amb temperatures al voltant de -6ºC però amb temperatures de sensació de fins a -13º o -14ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP