Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de desembre de 2012 Dia radiant i neu pols

dijous, 6 de desembre de 2012

Després de les nevades importants d'ahir, avui el dia ha estat més tranquil amb sol radiant durant el matí amb un paisatge molt blanc. Les temperatures han baixat i a hores d'ara gairebé arreu són negatives amb valors força baixos.

Les temperatures màximes han estat entre 1º i 7º a les valls i entre -4º i -1º a alta muntanya i les mínimes entre -7º i -2º a les valls i entre -11º i -8º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP