Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de desembre de 2012 Torb, neu i fred

dissabte, 8 de desembre de 2012
El dia ha començat nevant feblement a la part més nord de la comarca, poc després la situació de nord s'ha accentuat i afectava a la zona de l'Alt Pallars tocant a la carena però el vent de port s'ha deixat sentir a tota la vall, en especial als llocs més elevats el torb era fort i la sensació de fred acusada. Aquest mateix torb juntament amb la neu feia que hi hagués molt mala visibilitat i que la carretera del port de la Bonaigua es trobés complicada des dels Avets en amunt. Cap a migdia i a la tarda el cel s'ha anat asserenant no així el vent que ha continuat bufant aixecant la neu dels cims tot i que comença a anar de baixa. Quan pari el vent la temperatura davallarà força.
Actualment a alta muntanya ja hi han temperatures de -8º i -9º que estan donant uns windchills en aquests moments de fins a -15º.

S'han registrat cops màxims de vent de fins a 116 km/h al cim del Salòria, 94 km/h a dalt a Espot, 80,5 km/h a Planes de Son i 53,1 km/h a Esterri d'Àneu.

Les temperatures màximes han arribat als 8º i 10º a Rialp i a Sort, a la resta més influenciats per la situació de port les màximes s'han quedat per sota dels 5º essent la majoria al voltant dels 2º i a alta muntanya màximes de -7º. Les mínimes, tenint en compte que es poden produir en les properes hores, han estat entre -3º i 0º a les valls i de -10º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP