Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 de desembre de 2012 Tranquilitat i fred

diumenge, 9 de desembre de 2012

Després del dia tan variable d'ahir, avui el dia ha estat radiant, amb molt menys vent, assolellat i molt més tranquil. Un gran dia per a les activitats a l'aire lliure, malgrat les temperatures han estat baixes.

Les màximes, però, han estat més altes que ahir, avui han arribat als 9º i 11º al fons de les valls i al voltant dels 6º a la resta i a alta muntanya valors màxims entre -1º i 0,9º. Les mínimes han estat baixes amb valors entre -8º i -3º a les valls, i entre -9º i -11º a alta muntanya. A la tarda quan s'ha post el sol, la temperatura ha baixat ràpidament i poques hores després tot el Pallars es trobava ja sota zero, a hores d'ara al fons de les valls com ara Esterri d'Àneu es troba ja prop dels -4ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP