Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dia variable i temperatures suaus

dilluns, 17 de desembre de 2012
 Dia vari
able amb el cel mig tapat  (com més al nord més tapat) que amb el pas de les hores s'ha anat asserenant fins a quedar serè deixant un dia radiant en la major part de la comarca. L'ambient fred a muntanya fa que les condicions de la neu per a la pràctica de l'esquí siguin molt bones.

Les temperatures han estat similars a les d'ahir, les màximes han arribat als 10º gairebé 11º al fons de les valls, al voltant dels 6º a 9º a la resta de nuclis de les valls i entre 0º i 4º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -0,2º i 2º a les valls i entre -4º i -3º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP