Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dunes de neu al Pallars Sobirà

dijous, 13 de desembre de 2012


Una congesta de neu és un dipòsit de neu formada per la neu transportada pel vent. La morfologia d'aquest dipòsit és d'una part plana que correspon al lloc d'on ha bufat el vent (a sobrevent) i una part amb pendent abrupta que correspon al lloc on es diposita la neu (a sotavent) i dibuixa formes que com que es mouen en el temps ens recorden a les dunes, cada dia és diferent.

Ens agrada contemplar les congestes de neu, els dos fotògrafs juguem amb el contrast, la llum, la textura i el volum, mai és igual, el vent i la neu  modelen constantment, són veritables dunes, efímeres en el temps. Aqui teniu aquesta petita mostra feta al Pallars Sobirà que anirem seguint al llarg de tota la temporada.


 
Fotografies: Ramon i Conxi, cliqueu a sobre per veure-les en gran

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP