Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La portalada de l'església de Betren (Val d'Aran)

dilluns, 3 de desembre de 2012
L'església de Betren 1.006m de Sant Estèue es troba al carrer Major i és romànica de transició al gòtic dels segles XII al XIV. El més destacable és la seva portalada, formada per quatre arquivoltes d'arcs amb les dovelles adornades amb 60 figures en relleu, al·lusives al Judici Final. A un dels  finestrals hi ha un relleu que representa un cavaller trepitjant una figura masculina despullada i al costat una dama. Segons algunes interpretacions es podria tractar d’una representació de la venjança d’un cavaller enganyat per la seva dama o bé la lluita entre la virtut i el pecat.


Fotografies: Ramon i Conxi
Font: visitvaldaran.com

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP