Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Neu, torb i fred a les valls d'Àneu

diumenge, 9 de desembre de 2012


Us deixem aqui totes les imatges d'aquest dissabte en un dia de neu, vent, torb i fred, on la carretera del port de la Bonaigua feien falta cadenes doncs es trobava complicada a partir dels Avets i a les Ares hi havien bones congestes, hi ha força neu arreu i es pot veure el torb als cims. Totes les imatges estan fetes a les valls d'Àneu.


Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP