Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Xaragalls i les seves formes

diumenge, 2 de desembre de 2012
Els xaragalls són els clots produïts a les roques i sòls de llocs amb pendent degut a les avingudes d'aigua de pluja que erosionen el terreny, normalment, en zones de materials tous que juntament amb la falta de cobertura vegetal suficient, ataca els pendents excavant clots i agafant formes diverses. Es un tipus d'erosió hídrica per escolament superficial que dibuixa canals i barrancs.

Fotografies: Ramon i Conxi
Font: wikipèdia

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP