Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 de gener de 2013 Comencem l'any amb neu

dimarts, 1 de gener de 2013


El Tèsol aquest matí

Nevant aquesta tarda a la zona dels Avets

Les Ares aquesta tarda nevant

Dues persones passejant sobre el llac. Webcam del refugi JM Blanc
El dia ha començat amb molts núvols, plovisquejant i nevant feble a les muntanyes, més tard ha parat i hi han hagut clarianes i a la tarda ha començat a plovisquejar i a nevar a partir de la cota 1300-1400m des dels Avets cap amunt, cota que ha de baixar en les properes hores i que pot arribar pels 800m, en especial cap al vessant nord.
Consulteu els avisos per neu a:  http://www.meteo.cat/servmet/smp/index.html
Les temperatures han tornat a ser fredes i les màximes han arribat als 10º al fons de les valls, al voltant dels 5º a mitja muntanya i al voltant d'1ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -2º i 0º a les valls i al voltant de -6º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP