Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 de gener de 2013 Temperatures més baixes

divendres, 11 de gener de 2013


El dia ha estat variable amb cel serè amb alguns núvols prims i alguns cops de vent que han arribat als 54,7km/h a Planes de Son per exemple. Les temperatures avui han estat més baixes que les dels darrers dies, o dit d'una altra manera, les màximes s'han quedat més curtes i les mínimes han estat més baixes.
Finalment es veuen canvis de situació meteorològica a la vista i a partir de dilluns el fred, el vent i la neu seran protagonistes.

Les màximes han arribat als 14º a Sort però tan sols 10,8º a Esterri d'Àneu o 5,3º a Planes de Son, a alta muntanya les màximes han estat al voltant de -2ºC. Les mínimes han estat entre -4º i 0º a les valls i al voltant dels -8º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP