Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de gener de 2013 S'apropen canvis

dissabte, 12 de gener de 2013
El dia ha començat molt tranquil i assolellat tot i que amb ambient molt fred a les valls amb algunes gelades fortes. Amb el pas de les hores els núvols han anat arribant deixant el cel molt ennuvolat i al vespre han començat a caure els primers flocs de neu que esperem que deixin nevades durant els propers dies.

Les temperatures màximes avui s'han quedat per sota dels 10º a tot arreu, al voltant dels 9º al fons de les valls, al voltant dels 7º a mitja muntanya i entre -1º i 0º a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels -7º (-7,6º a Esterri d'Àneu) al fons de les valls, al voltant de -3º a mitja muntanya i també al voltant dels -7º a alta muntanya on aniran baixant més acusadament.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP