Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 de gener de 2013 Nevada i fred

diumenge, 13 de gener de 2013
Avui han tornat les nevades al Pallars, de moment febles tot i que per als propers dies s'esperen gruixos importants i, sobretot, una entrada de d'aire fred important.

Les precipitacions recollides són febles en general, però 20mm a Certascan, 10,2mm a Bonaigua, 3,6mm a Quanca, 1,8mm a Llagunes, 2,6mm a Sort i el port de la Bonaigua són obligatòries les cadenes, al matí també ho eren a la vall d'Isil.

Les temperatures s'han quedat més curtes, les més altes han arribat als 6ºC al fons de les valls, al voltant dels 3º a mitja muntanya i a -6ºC a alta muntanya. Les mínimes, que en alguns llocs s'estan donant ara, han estat entre -2º i 1º a les valls i entre -6º i -9º a alta muntanya. A hores d'ara a alta muntanya hi han temperatures al voltant dels -8ºC i nevant.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP