Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de gener de 2013 Nevada important

dilluns, 14 de gener de 2013


Jornada de neu, fred i mala visibilitat a tota la part nord de la comarca, cap al sud el temps era més tranquil. Ha estat nevant tota la nit passada i durant tot el dia, i a hores d'ara encara continua. El port de la Bonaigua està tancat per risc d'allaus i són necessàries les cadenes a partir de Casa Sastrada, al matí han estat necessàries (segons trànsit) de Llavorsí en amunt, la neu ha baixat a cotes d'uns 800 metres aproximadament agafant al terra i més avall no disposem de dades.
Les temperatures han estat baixes durant tot el dia, especialment a alta muntanya amb valors força baixos. Les màximes, exceptuant Sort, no han passat dels 2º, quedant-se per sota a llocs com Esterri d'Àneu amb tan sols 1.5ºC de màxima i a la majoria dels llocs s'han quedat sota zero. A alta muntanya les màximes han estat al voltant dels -10ºC. Les mínimes han estat negatives a tot arreu amb valors entre -5º i -1º a les valls i per sota de -11ºC a alta muntanya. En aquests moments totes les valls es troben sota zero.
Als cims a més a més ha bufat el vent amb la qual cosa la sensació tèrmica ha estat acusada, al Salòria s'ha registrat una ratxa de 76,7 km/h. A Certascan s'han recollit 16,5 mm a més a més dels 20mm d'ahir.
En les properes hores s'esperen que els gruixos augmentin considerablement, en especial, als llocs més exposats i propers a la carena fronterera.
Consulteu els avisos del SMC  neu i vent
Evolució del gruix de neu IGC
Butlletí perill d'allaus  pirineu occidental a la franja nord pallaresa el risc és de 4 sobre 5. Sigueu prudents.           

1 comentaris:

Sabrià ha dit...

Aquest hivern, les nevades us han agafat fora del Pallars...Es troben a faltar els vostres repors fotogràfics ;(

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP