Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de gener de 2013 Nevades generoses

dimecres, 16 de gener de 2013

Esterri d'Àneu aquest matí quan tornava a nevarDos dies continuats de nevades, en especial, la d'ahir molt important i avui ha continuat nevant i acumulant gruixos que en molts llocs ja superen el metre de neu nova de llarg, als pobles hi han més de 50cm. i com més al sud menys gruix. El port de la Bonaigua està tancat des de fa dos dies i segurament continuarà donat que el risc d'allaus és màxim, de 5 sobre 5. La nevada que ja hem documentat suficientment amb imatges tant ahir com avui, continuarà els propers dies amb intervals sense precipitació. Els sectors del pirineu amb més neu són precisament el Pallars Sobirà, l'Aran i l'Alta Ribagorça. Certascan és la estació meteorològica que més neu està acumulant.

Tant ahir com avui les temperatures s'han mantingut baixes tot el dia, amb cels grisos i poca visibilitat. Les màximes han arribat als 6º a Sort, a la resta tan sols entre 0º i 4º i a alta muntanya entre -1º i -2º. Les mínimes han estat entre -4º i -2º a les valls i al voltant de -8º i -9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP