Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de gener de 2013 Nevades al matí

divendres, 18 de gener de 2013

Esterri aquest matí mentre nevava

El dia ha començat nevant a una cota molt baixa, la neu ha arribat fins a Cellers al Pallars Jussà, i a tot el Pallars Sobirà. Més tard ha parat i a la tarda s'ha convertit en pluja fina que fins al moment no ha deixat massa precipitació en general. En les properes hores el panorama pot canviar molt, ho anirem seguint. Les quantitats recollides han estat 16,1mm a Espot, 14mm a Certascan, 8mm a Bonaigua, 4,7mm a Sort.

Les màximes s'han quedat curtes, fins a 6º a Sort, 4º a Esterri d'Àneu, i entre -1º i 2º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -4º i -2º a les valls i al voltant dels -7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP