Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 de gener de 2013 Pluges i nevades

dissabte, 19 de gener de 2013

El nostre baròmetre Fortin aquest migdia


Jornada meteorològicament molt moguda, la profunda borrasca que es troba sobre la península, anomenada ciclogènesi explosiva Gong, és la que ens està deixant aquestes pluges i nevades que encara han d'afectar-nos les properes hores, quan giri de nord, el vent, el fred i la neu seran els protagonistes. Les precipitacions més quantioses han estat en general cap al sud de la comarca.

De moment les quantitats de precipitació recollides fins les 22h:
Esterri A. 30,6mm
Llagunes 32,6mm
Farrera 45,6mm
Port Ainé 56,6mm
Quanca 25mm
Rialp 41mm
Tavascan 18,8mm
Sort 43,1mm
Salòria 51,3mm
Senterada 68,4mm
Capdella 54,2mm
Estany Gento 54,2mm

Les temperatures màximes han entat entre 5º i 7º a les valls i entre -1º i 1º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0º i 3º a les valls i entre -3º i -2º a alta muntanya.

Actualitzem informació: ha començat a nevar sobre les 23:15h  a Esterri d'Àneu amb flocs que ràpidament agafen al terra.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP