Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de gener de 2013 Més neu i més fred

diumenge, 20 de gener de 2013El dia ha començat nevant feblement amb cel molt cobert i amb neu recent que han deixat un paisatge espectacular en especial als cims. Més tard s'han obert algunes clarianes deixant veure els cims els quals el vent ha començat a bufar aixecant la neu i borrufejant però no amb molta intensitat. Més tard la situació de nord ha quedat clarament marcada i per sobre les valls d'Aneu els núvols anavent creuant tapant els cims i més al sud el cel era molt més serè. Totes les muntanyes del Pallars Sobirà es veien impecables de neu, des del Montsent de Pallars, Llessui, Matanegra, Port Ainé, Rubió i, per descomptat, totes els cims de l'Alt Pallars. El port de la Bonaigua continua tancat i ja van 6 dies. A primera hora del matí les cadenes eren necessàries en algunes carreteres de les valls, a mig matí ja estaven netes. A Esterri d'Àneu han caigut uns 5cm. de neu nova molt humida però pujant una mica els gruixos eren més destacables.

Les temperatures estan baixant a hores d'ara i fa que en aquests moments s'estiguin donant les mínimes a la majoria dels llocs. Les màximes han arribat als 8,8º a Sort o 8º a Rialp, però a Esterri d'Àneu per exemple s'ha quedat amb una màxima de 4,6º o Llagunes amb una de 2,8ºC. A alta muntanya les màximes han estat negatives amb valors de -5º. Les mínimes estan entre -3º i -1º a les valls i al voltant dels -10º gairebé -11º a alta muntanya. La nit serà freda i el vent està a la baixa.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP