Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 de gener de 2013 Nevada matinera

dilluns, 21 de gener de 2013
Fotos: Bernat Baylina

El dia ha començat amb una nova nevada que ha tornat a deixar el paisatge blanc al fons de les valls d'Àneu, uns 3cm nous a Esterri, i després ha quedat el cel cobert i variable la resta de la jornada, més cap al sud la precipitació ha sigut més escassa. Les quantitats recollides avui han estat poc significatives de 2 a 4mm tan sols. Per demà si que hi ha previsió de noves nevades.
Les màximes han arribat fins els 8,6º a Sort, a la resta entre 2º i 6º i a alta muntanya entre -5º i -3º. Les mínimes han estat entre -5º i -2º a les valls i al voltant dels -11ºC a alta muntanya.

2 comentaris:

Sabrià ha dit...

Enhorabona al Bernat. Totes són brutals, però la 3 - 7 i 8 son bestials. Com està Portainé i el tots el cims del Pallars :)

Bernat Baylina ha dit...

Gràcies Sabrià!! Tenir la oficina més alta dels Pirineus presta a fer escapades, la resta ho fa el Pallars
i les seves muntanyes!!!

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP