Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 de gener de 2013 Noves nevades i vent

divendres, 25 de gener de 2013


El dia ha començat amb una nevada, amb mala visibilitat, cel molt cobert i vent que ha estat fort en alguns moments. S'han registrat cops màxims de 112,7km/h a Espot 2.500m, 87km/h a Certascan, 74km/h a Planes de Son, 93km/h a Llagunes.

La precipitació recollida ha estat de 28,8mm a Certascan, 22.9mm a Espot, 10mm a Port Ainé, 12,6mm a Escaló, 13,4mm a Planes de Son o 11,4mm a Esterri d'Àneu.

Les temperatures màximes han arribat als 13,7º a Sort o Rialp, a la resta no han passat dels 10º enlloc quedant les màximes entre 3º i 9º i a alta muntanya entre -1º i -2º. Les mínimes han estat més baixes, entre -7º i -1º a les valls i al voltant de -8º a alta muntanya.

El port de la Bonaigua continua tancat i ja portem 13 dies consecutius amb el port tancat, el qual només va obrir unes hores el dia 23.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP