Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

27 de gener de 2013 Dia gris a l'espera de nova nevada

diumenge, 27 de gener de 2013
Imatges d'avui al Delta de l'Ebre


El dia ha tornat a estar ennuvolat amb cel gris, mala visibilitat i per la tarda han començat a entrar les precipitacions per l'oest, un últim front que ens arriba no massa actiu farà que en les properes hores torni a nevar i també bufi el vent de port fort als cims. En aquest sentit hi han dos avisos del SMC, un per neu i l'altre per vent la ratxa màxima que es pot superar és de 25m/s que equival a 90km/h.

Les temperatures màximes han arribat als 10º a Sort i Rialp, al voltant dels 7º a la resta i als 5º a alta muntanya, que ha pujat respecte a les d'ahir. Les mínimes han estat entre -6º i 1º a les valls amb molta diferència entre l'alt Pallars i el baix Pallars i entre -6º i -3º a alta muntanya. A partir de dimarts i dimecres s'imposaran les altes pressions i tornarà l'estabilitat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP