Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de gener de 2013 Nevades febles, vent i finalment calma

dilluns, 28 de gener de 2013
Ac lenticulars i núvols irisats avui a Tarragona


El dia ha començat nevant de nou, encara que feble, continuant amb la tònica de les darreres setmanes, a partir de demà hi haurà treva al menys durant uns dies. A mig matí ha deixat de precipitar i ha estat bufant vent de port, amb el pas de les hores ha anat encalmant fins a quedar una tarda força serena.
Les quantitats de precipitació han estat petites en general, però ha nevat a Esterri d'Àneu de manera feble. Fins a 8mm a Certascan o 4mm a Bonaigua. La nevada ha afectat més al vessant nord.

Les màximes han arribat als 13,4º a Sort, a la resta entre 5º i 8º i a alta muntanya entre -2º i 0º. Les mínimes han estat entre -2º i 1º a les valls i entre -9º i -6º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP