Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de gener de 2012 Temperatures molt suaus

diumenge, 6 de gener de 2013


Espectre de Brocken

Portem dos dies de temperatures molt suaus i massa altes per l'època, l'anticicló està situat a sobre i està donant uns dies molt suaus i radiants, sense núvols.
Les màximes avui s'han enfilat fins els 20º al fons de les valls, entre els 15º i 18º a mitja muntanya i entre 6º i 10º a alta muntanya. Les mínimes també han estat altes a les valls amb valors entre els 4º i 8º i entre 0º i 3º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP