Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de gener de 2013 Continua l'ambient tranquil

dimarts, 8 de gener de 2013

El diagrama per a Esterri d'Àneu marca ja una clara tendència de les temperatures a la baixa per als propers dies.

Continua l'ambient tranquil i suau com els darrers dies, tot i que no li queda gaire ja per a canviar la situació. Les màximes han arribat als 16ºC al fons de les valls, al voltant dels 14ºC a mitja muntanya i al voltant dels 8ºC a alta muntanya. Les amplituds tèrmiques han estat de més de 20ºC a les valls.
Les mínimes han estat negatives al fons de les valls i inversió tèrmica. Al fons de les valls les temperatures mínimes han estat entre -3,8ºC i 0ºC i al voltant dels 3ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP