Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El naixement del riu Cuervo

dimarts, 8 de gener de 2013

El naixement del riu Cuervo es troba situat a Cuenca, concretament a Vega del Codorno, en plena serra, molt aprop del Alto Tajo. Es un espai protegit amb la consideració de monument natural. En una zona molt humida amb precipitacions abundants i amb formacions geològiques càrstiques particulars rodejat de pins és on té lloc aquest espectacular naixement.
Fotografies: Ramon i Conxi Desembre 2012

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP