Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La rasa mareal i el flysch

dilluns, 28 de gener de 2013
Us deixem aquestes imatges de la impressionant rasa mareal i del flysch de la costa de Zumaia i Deba on podem admirar les millors formacions geològiques que podem trobar d'aquest tipus a la costa basca, i al món. La història de la Terra està escrita sobre aquestes pedres. Tot i que per gaudir-la en la seva plenitud la marea ha d'estar baixa i en aquestes imatges es trobava alta.

Podeu llegir més sobre el Flysch i la rasa mareal a: http://meteopallars.blogspot.com.es/2012/06/el-flysch-negre-una-valuosa-informacio.html 
http://meteopallars.blogspot.com.es/2011/03/les-formacions-de-la-platja-de-barrika.html
Fotografies: Ramon i Conxi. Gener 2013. 
Més informació a. wikipedia

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP