Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de febrer de 2013 Continuen les nevades

dimarts, 12 de febrer de 2013
Fotografies: Suny Caballero

Una nova nevada ha tornat a deixar el paisatge ben blanc, uns 15 cm. de neu nova a Esterri d'Àneu i unes temperatures entre -1,1º de mínima i 5,2º de màxima. A llocs més elevats, com Planes de Son, les temperatures han estat negatives tot el dia amb valors entre -1º i -5º i a alta muntanya valors entre -7º de màxima i -13º de mínima. Aquest matí feien falta cadenes a moltes carreteres de la part alta de la comarca i el port continua un dia més tancat. A mig matí ha parat de nevar quedant un dia més tranquil.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP