Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 de febrer de 2013 Ultimes nevades febles

dimecres, 13 de febrer de 2013

Després de la última tongada de nevades el temps torna lentament a la estabilitat i sembla que finalment hi haurà una treva. El temps s'ha anat asserenant deixant un cel variable i el vent també ha anat de baixa. A primeres hores del matí encara nevava als cims. El port de la Bonaigua continua un dia més tancat, ja van 32 dies seguits amb l'excepció d'algunes hores obert dies enrere.

Les màximes avui han estat entre 4º i 10º a les valls depenen del lloc i de l'altitud i entre -7º i -3º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -4º i 1º a les valls i al voltant de -10º a alta muntanya. S'han registrat cops màxims de vent de 67,6km/h a Planes de Son i de 56,3km/h a Llagunes.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP