Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de febrer de 2013 Torna la tranquilitat

divendres, 15 de febrer de 2013
Dia molt més tranquil amb més sol i molta neu, el risc d'allaus és fort i cal anar molt en compte per la muntanya. Consulteu el butlletí
Les temperatures han estat similars a les d'ahir, amb valors màxims entre 5º i 15º a les valls depenent del lloc i l'altitud i entre -3º i -1º a alta muntanya. Les mínimes han estat baixes a tot arreu, entre -3º i 0º a les valls i al voltant de -7º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP