Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de febrer de 2013 Dia radiant

dissabte, 16 de febrer de 2013
Finalment, després d'un munt de caps de setmana, avui ha sigut un dissabte de sol radiant i bon temps per a gaudir, tot i que el risc d'allaus és elevat i cal anar molt en compte.
Les temperatures màximes han estat entre 9º i 13º a les valls i entre 0º i 5º a alta muntanya i les mínimes avui han estat sota zero a tot arreu i les gelades han estat entre moderades i fortes al fons de les valls. Les mínimes han estat entre -5,5º a -2º a les valls i entre -3º i -8º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP