Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de febrer de 2013 Nevades i molt fred

diumenge, 24 de febrer de 2013



















Al matí ha començat nevant a totes les valls d'Àneu, a Esterri d'Àneu entre 1-2cm, més tard ha parat i el protagonisme avui és el fred i el vent que està deixant temperatures molt baixes i tenint en compte el vent s'estan donant temperatures de sensació molt i molt baixes. A hores d'ara tot el Pallars es troba sota zero i glaçant de moderat a fort. El vent ha registrat alguns cops màxims de 70,8 km/h a Planes de Son o 62,8 km/h a Llagunes, entre d'altres.

Les màximes avui han estat molt curtes, només han estat positives al fons de les valls, a Sort amb 5ºC però Esterri d'Àneu s'ha quedat als 0,1ºC, a la resta a tot arreu negatives amb valors entre -8º i -1ºC i a alta muntanya valors màxims entre -15º i -12ºC.
Les mínimes (en alguns llocs s'estan donant ara) han estat entre -10ºC i -5ºC a les valls i al voltant dels -17ºC i -18ºC a alta muntanya amb temperatures de sensació que ara ronden els -25ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP