Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de febrer de 2013 Fred i nevades febles

dilluns, 25 de febrer de 2013

Jornada ennuvolada amb cel variable i deixant nevades febles a les muntanyes. Després de 40 dies amb el port de la Bonaigua tancat, i després de 2 dies obert avui torna a estar tancat i amb cadenes per arribar fins a la Peülla.

La jornada ha tornat a ser molt freda amb temperatures molt baixes tant les mínimes com les màximes. Les màximes s'han quedat gairebé a tot arreu sota zero, només han arribat als 4,6ºC a Sort però 0,8ºC a Esterri d'Àneu, a la resta entre -5º i 0ºC i entre -14º i -10º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -9º i -3º a les valls i al voltant de -16ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP