Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de febrer de 2013 Dia variable

dijous, 28 de febrer de 2013Fotos: Ramon i Conxi

 Jornada tranquila amb nuvolades que amb el pas de les hores han anat cobrint el cel i han deixat precipitacions, a hores d'ara neva al Port del Cantó segons ens han comunicat. La llevantada que està afectant al litoral ens arriba molt desgastada i no ha de deixar excessiva precipitació.

Les màximes avui han arribat als 8º i 9º al fons de les valls, i entre 2º i 5º a la resta i  a alta muntanya han estat negatives tot el dia amb valors màxims de -6,7º a -3º. Les mínimes han estat negatives a tot arreu, entre -10º i -3º a les valls depenent del lloc i l'altitud i al voltant dels -11ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació:

Esterri A. 49,4mm
Planes de Son 57mm
Llagunes 26,8mm
Farrera 14,8mm
Amitges 4,2mm
Rialp 12mm
Escaló 47mm
Sort 23,8mm
Alins 49,2mm
Port Ainé 85,8mm
Tavascan 92,2mm
Estaron 43,8mm

Estany Gento 44mm
Capdella 48,6mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP