Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de febrer de 2013 Continuen les nevades

dimecres, 6 de febrer de 2013

Esterri d'Àneu aquesta tarda

Captura del radar SMC aquesta tarda
Nou dia de nevades a tota la zona nord pirinenca, al matí una primera tongada de nevada ha deixat de nou el terra enfarinat a Esterri d'Àneu, a la tarda és quan ha arrencat a nevar i encara continua fent-ho. Calen cadenes a totes les carreteres de les zones altes del Sobirà i el port de la Bonaigua continua tancat un dia més (i ja van 25 dies).

La jornada no cal dir que ha estat grisa, amb mala visibilitat i amb vent, les màximes han arribat només als 6º a Sort, essent a la resta entre 0º i 3º a les valls, -2º a mitja muntanya i -8º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0º i -5º a les valls i al voltant dels -10º i -11º que hi ha a hores d'ara a alta muntanya, amb temperatures de sensació de -17ºC per exemple al refugi d'Amitges.
A Certascan s'han recollit 19,9mm més en forma de neu, a Planes 10mm i a Esterri 5,4mm.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP