Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 de febrer de 2013 Segueix nevant

dissabte, 9 de febrer de 2013
Després de la nevada d'ahir al vespre i a la nit, aquest matí les valls d'Àneu tornaven a aixecar-se ben blanques, durant el matí hi ha hagut una petita treva però el torb i el cel gris i cobert han predominat a tota la zona alta del Pallars Sobirà. Cap a primera hora de la tarda s'ha cobert molt el cel i ha començat a nevar de nou i a hores d'ara encara continua amb intensitat moderada, ja tornen a haver-hi 2-3cm. nous sobre els ja existents, en alguns carrers d'Esterri hi han més de 20cm. de neu al terra. Més amunt hi ha moltíssima neu, les carreteres estan netes però als costats hi han murs de neu, el Gerdar, la carretera de Son, entre d'altres, estan carregades de neu. I en tenim per uns quants dies més sembla.

Les temperatures màximes avui han arribat només fins els 6º a Sort, però a la resta no han passat de 3ºC i en molts llocs s'han quedat voltant els 0ºC o per sota com per exemple Planes de Son amb una màxima de -2,7ºC. A alta muntanya les màximes han estat entre -8º i -12º. Les mínimes han estat baixes a tot arreu, valors entre -2º i -7º a les valls i al voltant de -15ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP