Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Després de la nevada a la vall d'Unarre

dilluns, 4 de febrer de 2013
Us deixem un recull d'imatges després de la nevada d'ahir a la vall d'Unarre, una petita i bucòlica vall que forma part de les Valls d'Àneu i pertany al municipi de la Guingueta d'Àneu, des d'allí es contemplem belles vistes, inclús es veuen els alts cims d'Aigüestortes a la distància i surten nombrosos camins de muntanya com el que porta a l'estany de la Gola, entre molts d'altres. La nevada d'ahir va deixar uns 50cm de gruix en aquesta vall, el poble més alt de la qual és Cerbi amb 1.415m.Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP