Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Imatges després de la nevada

diumenge, 3 de febrer de 2013
Us deixem aquestes imatges d'avui al matí després de la nevada de les últimes hores a la zona d'Esterri d'Àneu i voltants a les Valls d'Àneu. A mig matí ha sortit un sol radiant encara amb torb bufant a les muntanyes. Aquest és un petit tast, si us han agradat no us perdeu les que penjarem properament.
A Esterri d'Àneu han caigut entre 12 i 15 cm molt variable degut a les turberes, a partir d'Unarre una mica més amunt a 1.200m uns 50cm a tota la vall.

Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP