Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Les neurones del fred al Pallars Sobirà

dimecres, 6 de febrer de 2013

Ens trobem a l'embassament de la Torrassa prop del poble de la Guingueta d'Àneu,on aquest passat diumenge vam veure aquestes curioses formes al gel. En un principi semblem com les formes de les neurones, (nosaltres les anomenem neurones del fred...). Les esquerdes del glaç provocades pels canvis de temperatures diurns/nocturns poden haver estat la causa d'aquestes curioses formes.
Fotografies: Ramon i Conxi

1 comentaris:

Anònim ha dit...

lLa setmana passada,baixant de Berros, ja vam veure aquest dibuixos, i no sabiem si habien "tirat pedres" o eren les truites que habien sortit a agafar el fred (ja sabem que això ultim no pot ser)
Una abraçada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP