Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Nevada, vent i tempesta avui a les valls d'Àneu

dissabte, 2 de febrer de 2013










Us deixem les imatges de la nevada d'avui a les valls d'Àneu i a Esterri d'Àneu amb un dia de neu, vent, torb, fred i tempesta. Les carreteres es troben molt complicades a hores d'ara i calen cadenes en diverses zones com ara la vall de Cardós i vall Ferrera, el port contina tancat.
Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP