Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Nevant a Esterri - Imatges actuals

dissabte, 2 de febrer de 2013Imatges de fa poca estona als carrers d'Esterri mentre continua nevant amb ganes.
Fotografies: Ramon i Conxi

Dia de neu, torb, cops de vent molt forts, davallada de temperatures, tempesta elèctrica mentre nevava i sensació tèrmica molt acusada. Complicacions a les carreteres a hores d'ara i continua nevant, de fet ho ha fet durant tot el dia, si bé en moltes estones ha estat febles, a mitja tarda s'ha animat i ha anat fent gruix ràpidament.
Algunes dades d'avui: 51,5mm a Certascan, cop de vent de 123 km/h a Salòria o 90km/h a Planes de Son, 18mm a Port Ainé, windchill de -19,7º a Amitges fa una estona, mínimes de -11º i -12º a alta muntanya i de 0º a -4º a les valls, les màximes s'han quedat curtes i no han passat dels 3º o 4º amb excepció de Sort amb 8º però on a la tarda també nevava segons ens han confirmat.
El port del Cantó, les carreteres de la Vall de Cardós, Vall Ferrera, Vall Isil, Vall d'Unarre i, en general, totes les que surten de la via principal els hi calen cadenes o equipaments especials i el port de la Bonaigua tancat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP