Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 de març de 2013 Nuvolades i alguns xàfecs

dilluns, 11 de març de 2013

Cortines de precipitació aquesta tarda a Tarragona.

Jornada ennuvolada i molt variable amb cels que han anat canviant contínuament al llarg del dia, les nuvolades a la tarda han estat més gruixudes i han deixat el cel gairebé cobert.
Les temperatures han quedat més curtes que les del passat cap de setmana, amb màximes que han estat entre 8º i 13º a les valls i entre -2,2º i 1,9º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -2º i 1º a les valls i al voltant dels -6º i -7º a alta muntanya.
Per als propers dies s'esperen noves nevades a cotes baixes i temps molt variable.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP