Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 de març de 2013 Neu i fred

dimecres, 13 de març de 2013


El dia ha començat nevant i ha continuat amb el cel molt variable, precipitant a estones, a cotes més altes han caigut d'uns 10 a 15cm al fons de les valls com ara a Esterri 1-2cm. A les valls la precipitació recollida ha estat al voltant dels 4-5mm.
Les temperatures  han fet una davallada important, després de l'entrada de la pertorbació, i avui les màximes s'han quedat al voltant dels 3º a 5º a les valls, al voltant dels -3º a mitja muntanya i al voltant dels -7º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -8º i 0º a les valls i a mitja muntanya i a hores d'ara que s'estan donant les mínimes, a alta muntanya hi han temperatures de fins a -16,4º, que demà amb el vent previst donaran sensacions tèrmiques molt baixes.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP