Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de març de 2013 Neu, vent i fred

dijous, 14 de març de 2013

El dia ha començat nevant i a hores d'ara encara continua, amb molt vent de port i nevades que han baixat de cota i han pujat al llarg del dia, a les valls poca cosa, neu granulada aquest matí a Esterri d'Àneu.
El vent, que ha bufat fort i encara continua amb velocitats mitjanes de més de 20km/h ha arribat a assolir ratxes màximes de fins a 116 km/h al Salòria o 108 km/h a Certascan, a les valls com ara Esterri la ratxa màxima registrada ha estat de 53 km/h i a Planes de Son 75,6 km/h.

Tenint en compte que ara mateix les temperatures a alta muntanya són de l'ordre de -13º i -14º les temperatures de sensació tèrmica són properes als -20ºC, aneu amb precaució.

A les valls també són negatives a hores d'ara. Les màximes avui s'han quedat molt curtetes, fins a 3,7ºC a Sort o 1ºC a Esterri, mentre que a llocs més elevats com ara Planes de Son la màxima ha estat de -5,2ºC, a alta muntanya els valors màxims han estat al voltant dels -12º. Les mínimes han estat entre -8º i 0º a les valls i a mitja muntanya i de -15º i -16º a alta muntanya. En definitiva un dia molt fred amb vent molest.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP