Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de març de 2013 Petita treva de temps més tranquil

divendres, 15 de març de 2013

Webcam de @meteopallars a primera hora del matí


El dia ha començat amb una nova enfarinada a Esterri d'Àneu i amb neu més amunt que ha provocat que el port de la Bonaigua estigués a primera tancat i amb cadenes des de casa Sastrada fins a la Peülla. Per la tarda el port ja estava obert de nou.
Els termòmetres han baixat i a l'igual que ahir, a alta muntanya les temperatures han voltat els -15ºC de mínima i al voltant dels -8ºC de màxima. A les valls les mínimes no han estat tan baixes entre 0ºC i -6º i les màximes han pujat una mica respecte les d'ahir i s'han assolit els 10ºC a Sort o 6,6ºC a Esterri d'Àneu, mentre que a les Planes de Son la màxima s'ha quedat en 0,7ºC.
El vent ha calmat i per la tarda només es veia alguna pinzellada de núvols alts, inclús hem vist un parheli a la conca de Tremp i el cel és estrellat a les valls d'Àneu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP