Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de març de 2013 Molt ennuvolat

dissabte, 16 de març de 2013
El dia ha començat més gris del previst i les nuvolades no ens han deixat en tot el dia, conforme avançaven les hores el cel es tornava més gris, algunes gotes han arribat a caure i algun floc al cap del Port. El vent també ha estat una mica molest i la visibilitat del relleu era dolenta, malgrat tot encara s'ha pogut aprofitar.
Les mínimes han estat més baixes que les d'ahir, entre -8º i -1º a les valls i en canvi, a alta muntanya les mínimes han estat més altes que les d'ahir avui amb valors al voltant dels -9ºC. Les màximes han estat entre 6º i 10º a les valls i al voltant de -4º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP