Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de març de 2013 Pluges i nevades

diumenge, 17 de març de 2013

Fotografies: Ramon i Conxi


Avui ha tornat a nevar per sobre la cota dels 1500m la neu ha tornat a deixar uns quants cm. per sota ha estat plovent a intervals durant tot el dia, el cel molt cobert amb núvols baixos no deixava pràcticament veure res. A Sort s'han recollit 15,6 mm. a Port Ainé 19mm i a Llagunes 12,5mm.

Les temperatures no han estat tan baixes però la sensació era de fred, les màximes s'han quedat curtes i no han passat dels 5º o 6º a les valls i a alta muntanya han estat negatives tot el dia. Les mínimes, però, no han estat tan baixes, positives a les valls i al voltant de -5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP