Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

2 de març de 2013 Dia radiant

dissabte, 2 de març de 2013
Fotos: Ramon i Conxi

Dia absolutament radiant, tranquil, vent en calma, assolellat sense un núvol i temperatura força agradable a les hores centrals del dia.
Les màximes han arribat als 15ºC al fons de les valls, al voltant dels 8ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat negatives arreu, excepte a Sort amb 3ºC positius. A la resta valors entre -5ºC i -2ºC a les valls i al voltant dels -9ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP